PODUZETNIČKI IMPULS - obnavljanje neiskorištenih poslovnih prostora -5,6 MIL. KUNA


May-10 2015

Ministarstvo poduzetništva i obrta 07.05.2015. je otvorilo Javni poziv 'Revitalizacija poslovnih prostora' iz


PODUZETNIČKI IMPULS - obnavljanje neiskorištenih poslovnih prostora -5,6 MIL. KUNA

Ministarstvo poduzetništva i obrta 07.05.2015. je otvorilo Javni poziv 'Revitalizacija poslovnih prostora' iz programa Poduzetnički impuls 2015. kroz koji je poduzetnicima osigurano 5,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava za stavljanje u funkciju poslovnih prostora u vlasništvu države i jedinica lokalne samouprave za pokretanje poslovanja poduzetnika.

Bespovratna sredstva namijenjena su mikro i malim poduzetnicima koji imaju sklopljeni Ugovor o dugoročnom najmu s državom ili jedinicom lokalne samouprave, s time da se na natječaj mogu javiti poduzetnici svih djelatnosti (OSIM djelatnost: poljoprivreda, šumarstvo, ribarstvo, ugostiteljske djelatnosti, djelatnosti kockanja i klađenja te proizvodnja i prodaja kruha i peciva.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000,00 kuna, 
Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti je 50.000,00 kuna
Sredstva će se isplaćivati u dva dijela, 80 posto po zaključenju ugovora, a ostatak nakon odobrenja, ali ne prije 1. siječnja 2016. godine. Trenutno je u zakupu oko 100 poslovnih prostora u državnom vlasništvu, a neiskorištenih je 188. Procjenjuje se da je preko 400 takvih prostora u vlasništvu jedinica lokalne samouprave.

U tijeku su nadmetanja za 62 poslovna prostora u vlasništvu države, a novi natječaji planiraju se objaviti krajem svibnja za Zagreb, tijekom lipnja za Karlovac, Varaždin i Osijek.
Sredstva će se podijeliti u dva kruga u 50% omjeru, rok je prijave za prvi krug:
od 21. svibnja do 23. lipnja, a drugi krug planiran je za rujan/listopad 2015.
Cjeloviti javni poziv možete pročitati i preuzeti: ovdje

Besplatne E-KNJIGE

Prijavi me

Ovim putem prihvaćam primati e-mail obavijesti o izabranim temama sa EU(sve)znalica.hr domena


Ova web stranica usklađena je sa odredbama GDPR-a, prihvaćanjem dajete privolu da Vam e-mailom šaljemo obavijesti o našim budućim edukacijama i aktivnostima, te svim ostalim odredbama navedenim u Politika privatnosti.Ova web stranica koristi kolačiće (engl. Cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite "Prihvati"

Prihvati Pročitaj više