Izgradnja kapaciteta za poticanje korištenja javne nabave inovativnih rješenja u Srednjoj Europi


Jan-16 2017

HAMAG-BICRO, 17. siječnja 2017. godine organizira predstavljanje projekta PPI2Innovate – Info Days, pod nazivom „Izgradnja kapaciteta…


Izgradnja kapaciteta za poticanje korištenja javne nabave inovativnih rješenja u Srednjoj Europi

HAMAG-BICRO, 17. siječnja 2017. godine organizira predstavljanje projekta PPI2Innovate – Info Days, pod nazivom „Izgradnja kapaciteta za poticanje korištenja javne nabave inovativnih rješenja u Srednjoj Europi“. 


Riječ je o projektu financiranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa (Interreg CENTRAL EUROPE) u kojem HAMAG-BICRO sudjeluje kao projektni partner.


Na info danu, predstaviti će projekte koji su vezani uz inovacije u javnoj nabavi, ( PPI – Public Procurement of Innovative Solutions) HAMAG-BICRO -projekt PPI2Innovate, Zagreb Holding Podružnica Čistoća s projektom PPI4Waste te Regionalna energetska agencija Sjever iz Koprivnice s projektom PROMINENT MED.


Cilj projekta


Javna nabava inovativnih rješenja (PPI) je moćan alat za poticanje inovacija. Javni sektor ima potrebe za inovativnim rješenjima koja su još uvijek nedostupna ili nisu u velikoj mjeri zastupljena na tržištu, pa bi se primjenom tog alata, koji je u hrvatsko zakonodavstvo uveden novim Zakonom o javnoj nabavi (Narodne novine br. 120/2016) pod pojmom “Partnerstvo za inovacije”, potaknulo dobavljače kao natjecatelje u posebnom postupku javne nabave na razvoj i stvaranje inovacija. 


Taj postupak će naručitelji moći koristiti u slučajevima potrebe za inovativnim robama, radovima i uslugama, a koja se ne može realizirati nabavom roba, radova i usluga već dostupnih na tržištu.


Trajanje projekta: 36 mjeseci (01.06.2016. – 31.05.2019.)


Vrijednost projekta: 1.661.148,75 eura, od čega je HAMAG-BICRO-u na raspolaganju 121.776,10 euraPrijave za sudjelovanje mogu se izvršiti do 16. siječnja 2017. godine na e-mail: ppi2innovate@hamagbicro.hr. Nastavno na Info Days, HAMAG-BICRO planira organizaciju radionice u ožujku, s istom tematikom.


Izvor: HAMAG-BICRO.HR

Besplatne E-KNJIGE

Prijavi me

Ovim putem prihvaćam primati e-mail obavijesti o izabranim temama sa EU(sve)znalica.hr domena


Ova web stranica usklađena je sa odredbama GDPR-a, prihvaćanjem dajete privolu da Vam e-mailom šaljemo obavijesti o našim budućim edukacijama i aktivnostima, te svim ostalim odredbama navedenim u Politika privatnosti.Ova web stranica koristi kolačiće (engl. Cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite "Prihvati"

Prihvati Pročitaj više