Internacionalizacija poslovanja malih i srednjih poduzetnika


Sep-10 2015

Objavljen je Javni natječaj Grada Zagreba za internacionalizaciju poslovanja malih i srednjih poduzetnika, 11.kolovoza 2015.Ciljevi ove potpore biti će povećanje…


Internacionalizacija poslovanja malih i srednjih poduzetnika


Objavljen je Javni natječaj Grada Zagreba za internacionalizaciju poslovanja malih i srednjih poduzetnika, 11.kolovoza 2015.

Ciljevi ove potpore biti će povećanje konkurentnosti poduzetnika za lakši pristup međunarodnome tržištu.


Kome je potpora namijenjena?

Prihvatljivi prijavitelji  su mali i srednji poduzetnici sa sjedištem na području Grada Zagreba, registrirani su prije 1. siječnja godine koja prethodi godini objave javnog natječaja te u godini koja prethodi godini objave javnog natječaja imaju ostvarene poslovne prihode i rashode.

Prijavitelji moraju imati podmirene obveze prema državi, Grad Zagrebu i svojim zaposlenicima, ne smiju biti u postupku predstečajne nagodbe i nisu u postupku stečaja ili likvidacije.

Predmet ovog javnog natječaja je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Grada Zagreba za provedbu Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Gradu Zagrebu 2013. – 2017. u dijelu povezanom s Mjerom 2.6. Potpore internacionaliziranju poslovanja malih i srednjih poduzetnika.


Prihvatljive aktivnosti:

  • savjetodavne usluge koje uključuju izradu plana pristupa tržištu, izradu izvoznog plana, izradu marketinškog plana, provođenje istraživanja tržišta, pronalaženje potencijalnih poslovnih kontakata (inozemnih partnera), proces certificiranja, pripremu dokumentacije/prijave za druge izvore financiranja aktivnosti usmjerenih na pristup tržištu i internacionaliziranje poslovanja;
  • marketinške aktivnosti koje uključuju posjećivanje i nastupe na međunarodnim sajmovima, susretima, izložbama i sličnim manifestacijama, pripremu promotivnih materijala, web-stranica, inputa za sajamske kataloge, susrete, izložbe i slične manifestacije, registraciju zaštitnog znaka (“trademark”);
  • pripremu proizvoda/usluga za međunarodno tržište što uključuje pripremu dokumenata povezanih s proizvodom/uslugom (tehnička dokumentacija, specifikacija proizvoda, priručnici za korisnike i slično), prilagođavanje proizvoda/usluga standardima i zahtjevima ciljnog tržišta (pribavljanje certifikata, redizajn proizvoda i slično), izradu uzoraka proizvoda, pravnu pomoć za pripremu ugovora za poslovanje na ciljnom tržištu.

Javni natječaj će biti otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. studenoga 2015.


• Tekst Javnog natječaja


Potrebna dokumentacija:


Prijave s naznakom "Zahtjev za dodjelu potpore za internacionaliziranje poslovanja malih i srednjih poduzetnika” se podnose neposredno ili poštom preporučeno na adresu:


GRAD ZAGREB

GRADSKI URED ZA GOSPODARSTVO, RAD I PODUZETNIŠTVO

10000 Zagreb, Trg Stjepana Radića 1

Besplatne E-KNJIGE

Prijavi me

Ovim putem prihvaćam primati e-mail obavijesti o izabranim temama sa EU(sve)znalica.hr domena


Ova web stranica usklađena je sa odredbama GDPR-a, prihvaćanjem dajete privolu da Vam e-mailom šaljemo obavijesti o našim budućim edukacijama i aktivnostima, te svim ostalim odredbama navedenim u Politika privatnosti.Ova web stranica koristi kolačiće (engl. Cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite "Prihvati"

Prihvati Pročitaj više