Europska komisija odobrila Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020.


May-27 2015

Odobrena su nova 24 Programa ruralnog razvoja zemalja članica EU, a među njima i Program ruralnog razvoja RH…


Europska komisija odobrila Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020.

Odobrena su nova 24 Programa ruralnog razvoja zemalja članica EU, a među njima i Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020., na dan 26. svibnja 2015.

Program navodi glavne prioritete Republike Hrvatske za korištenje 2,3 milijardi eura javnog novca koji je dostupan za razdoblje 2014. — 2020. (2 milijarde eura iz proračuna EU-a i 0,3 milijardi eura nacionalnih sredstava).

Programom je definirano 16 mjera koje imaju za cilj povećanje konkurentnosti hrvatske poljoprivrede, šumarstva i prerađivačke industrije, ali i unaprjeđenja životnih i radnih uvjeta u ruralnim područjima uopće.

Glavni cilj PRR-a je restrukturiranje i modernizacija poljoprivrednog i prehrambenog sektora. Očekuje se da će gotovo 2000 gospodarstava koristiti potporu investicijama, više od 5.000 poljoprivrednika dobit će potporu za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava a oko 1.000 mladih poljoprivrednika primit će potporu za pokretanje njihovih gospodarstava. Program također stavlja naglasak na obnovu, očuvanje i poboljšanje bio-raznolikosti. 

Nova Uredba o ruralnom razvoju za razdoblje 2014. – 2020. usmjerena je na šest gospodarskih, ekoloških i socijalnih prioriteta, a programi sadržavaju jasne ciljeve koje se namjerava ostvariti. 

Osim toga, radi boljeg usklađivanja mjera i ostvarivanja maksimalne sinergije s drugim europskim strukturnim i investicijskim fondovima (ESIF), sa svakom državom članicom sklopljen je sporazum o partnerstvu s naglaskom na njegovoj široj strategiji za strukturna ulaganja koja se financiraju sredstvima EU-a.

Detaljnije na stranici Ministarstva poljoprivredeinformativni  članak o Programu ruralnog razvoja (PRR) PREUZMITE ovdje.


Besplatne E-KNJIGE

Prijavi me

Ovim putem prihvaćam primati e-mail obavijesti o izabranim temama sa EU(sve)znalica.hr domena


Ova web stranica usklađena je sa odredbama GDPR-a, prihvaćanjem dajete privolu da Vam e-mailom šaljemo obavijesti o našim budućim edukacijama i aktivnostima, te svim ostalim odredbama navedenim u Politika privatnosti.Ova web stranica koristi kolačiće (engl. Cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite "Prihvati"

Prihvati Pročitaj više