ENIF za inovativne poduzetnike - venture capital fond


Oct-28 2015

Kako smo u rujnu najavili vijesticu o poticajima do 40 milijuna eura iz Enterprise Innovation Fund (ENIF) kojom…


ENIF za inovativne poduzetnike - venture capital fond

Kako smo u rujnu najavili vijesticu o poticajima do 40 milijuna eura iz Enterprise Innovation Fund (ENIF) kojom će upravljati tvrtka SouthCentral Ventures, (KLIK na LINK)

Sada i služeno, jučer objavljeno od strane Ministarstva poduzetništva: u prvom regionalnom fondu poduzetničkog kapitala Enterprise Innovation Fund (ENIF), za ulaganje u inovativne start up-ove i tvrtke u ranoj fazi razvoja s visokim potencijalom za rast već je spremno više od 25 milijuna eura, a do kraja godine taj bi iznos trebao doći do ciljanih 40 milijuna eura, rečeno je u utorak na predstavljanju tog fonda.

Iz ovog fonda, ENIF-a primarno će se financirati tehnološke tvrtke u osnivanju ili ranoj fazi poslovanja koje iskazuju najveći potencijal rasta, kroz ulaganje u 25 do 49 postotni vlasnički udio.

Pojedinačni poticaji  će iznositi u prosjeku od pola do 1,5 milijun eura. No, mogu se kretati od 100 tisuća eura za tzv. seed tvrtke, do najviše 3 milijuna eura, za projekte s iznimnim potencijalom.

U planu je osnivanje još jednog venture capital fonda, u suradnji sa Svjetskom bankom koji međusobno neće biti konkurencija, već će omogućiti dodatnu mogućnost ulaganja malim i srednjim poduzetnicima, posebno početnicima.

Izvor: MINPO

Besplatne E-KNJIGE

Prijavi me

Ovim putem prihvaćam primati e-mail obavijesti o izabranim temama sa EU(sve)znalica.hr domena


Ova web stranica usklađena je sa odredbama GDPR-a, prihvaćanjem dajete privolu da Vam e-mailom šaljemo obavijesti o našim budućim edukacijama i aktivnostima, te svim ostalim odredbama navedenim u Politika privatnosti.Ova web stranica koristi kolačiće (engl. Cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite "Prihvati"

Prihvati Pročitaj više