Strategija online marketinga i komunikacije na društvenim mrežama


Nov-19 2015

Zašto su strategije nastupa na društvenim mrežama kao novogodišnje odluke?Pokrenuli ste aktivnosti na Facebooku, ali ništa se ne…


Strategija online marketinga i komunikacije na društvenim mrežama

Zašto su strategije nastupa na društvenim mrežama kao novogodišnje odluke?


Pokrenuli ste aktivnosti na Facebooku, ali ništa se ne događa? Nitko ne komentira, ne dijeli, ne lajka. Radite već nekoliko mjeseci, ponekad vam od posla ne ostaje vremena za kreiranje objava i komunikaciju na društvenim mrežama, pa vas nema  tjedan-dva na vašim stranicama ili računima na društvenim mrežama, ali onda se vratite i tri dana uzastopce objavljujete. Čak ste i oglase neke platili, ali niste sigurni kome ih pokazati. I opet se ništa nije dogodilo, ništa niste prodali? Ili niste čak ni pokušali jer vas straše sve te “novotarije za mlade”?


Poduzetnici, ali i razne organizacije (vladine ili nevladine) znaju se žaliti da ne uspijevaju u svojim naporima vezanim uz komunikaciju i marketing na društvene medije. Vjerojatno vam se to dogodilo iz sličnog razloga zbog kojeg ne uspijevaju ni novogodišnje odluke: Ideja  je dobra, ali nema strukture ili predanosti.


Kada u kratkom roku nema opipljivih rezultata od angažmana na društvenim mrežama ili nema rezultata kakve ste se nadali ostvariti ili ste zatečeni koliko se rada od nas očekuje, spoznajete da je teže ostvariti cilj, nego što ste ranije mislili. Nažalost, ponekad i sama ideja propada.


Je li se nešto slično dogodilo s prisutnosti vašeg poduzeća ili organizacije na društvenim mrežama? Niste jedini. Malo je onih koji odluče biti stalno aktivni na društvenim medijima, ustraju na svojoj odluci i sami uspiju od prve bez ikakve stručne pomoći. Možda nakon sličnih iskustva vaših kolega smatrate da je bolje ni ne pokušavati nešto. Treba li se bojati nastupa na društvenim mrežama u poslovne svrhe? Ne! Objasnit ću vam i zašto. 


Zašto se ne trebate bojati novih komunikacijskih tehnologija?

Nastup na društvenim mrežama ne treba biti bauk. Ako se informirate i educirate, baš kao i u svakom segmentu poslovanja, imate daleko više šanse za uspjeh. Online komunikacija i marketing na društvenim mrežama nije tako nova i posebna metoda koliko vam se možda čini. Tehnika i tehnologija možda jesu, ali većina komunikacije je nešto što ste vi već u svom poslovanju na neki način i prije radili. 


Društvene mreže su samo još jedan kanal za komunikaciju, ne i potpuno nova komunikacija. Sve ono što smo planirali i radili u svijetu klasičnog marketinga i komunikacija, samo je pronašlo novi put do kupaca. Brži i dinamičniji, vizualno bogatiji put. 


Osnovni cilj komunikacija, prenošenja poruke od jedne osobe prema drugoj, se u online komunikaciji u osnovi ne mijenja. Poruka je poruka. Ono što se mijenja na ovom kanalu, jest drugačiji način razmišljanja, vizualizacije, pripremanja i dijeljenja poruka, baš kao i tehnike koje u online komunikaciji koristimo.


Online komunikacije donose i mogućnost slušanja, prikupljanja informacija i njihove obrade i daljnjeg dijeljenja koja nam može biti temelj za naše daljnje korake. Pogrešno bi bilo koristiti društvene mreže samo za objavu onoga što vi imate i želite reći, a ne slušati pažljivo što drugi govore vama i o vama, te se uključiti u tu komunikaciju.


Saznat ćete što klijenti ili kupci misle o vama, vašim uslugama i proizvodima. Možda će ponekad misliti loše, javno to iskazivati. Tada trebate biti neizmjerno zahvalni što vam javljaju zašto vaša usluga ili proizvod nisu dobri i što morate promijeniti ako vam je doista stalo da dugoročno poslujete i podignete kvalitetu. Trebate li onda propustiti takvu prigodu? 


Želite li više naučiti upravo o segmentu kreiranja strategije nastupa i planiranja rada na društvenim mrežama u poslove svrhe, rado ću vam pokazati kako ćete to i napraviti. Moje predavanje bazirat ću na dugogodišnjem iskustvu iz prakse, seriji dobrih i loših primjera, te savjetima za što bolje rezultate. Vaša pitanja su dobrodošla! 

Ana Keglović Horvat

Prijavite se bez odgađanja ovdje: KLIK NA LINK

POVEZANI SADRŽAJ: Strategija online marketinga i komunikacije na društvenim mrežama 2 


Nastavak teme na EUsveZNALICI, ažurno pratite i preko društvenih mreža, pogotovo FACEBOOK gdje ćemo davati snižene cijene i koju besplatnu kotizaciju vrlo skoro - 

klik do klika €U u džep, škicnite: https://www.facebook.com/infopuls.eufondovi  i 

https://www.facebook.com/ipuls.poduzetnicimaBesplatne E-KNJIGE

Prijavi me

Ovim putem prihvaćam primati e-mail obavijesti o izabranim temama sa EU(sve)znalica.hr domena


Ova web stranica usklađena je sa odredbama GDPR-a, prihvaćanjem dajete privolu da Vam e-mailom šaljemo obavijesti o našim budućim edukacijama i aktivnostima, te svim ostalim odredbama navedenim u Politika privatnosti.Ova web stranica koristi kolačiće (engl. Cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite "Prihvati"

Prihvati Pročitaj više